Home
In de documentaire KYAN volgen we Devin Stuiver. De documentaire neemt de kijker mee in het inzicht gevende proces dat Devin doorloopt.  

Devin was pas 5 jaar oud toen zijn broertje overleed. Nu, ruim 22 jaar later, wil hij weten hoezeer de dood van Kyan zijn karakter heeft beïnvloed.  

Devin vraagt zich af wat er toentertijd gebeurd is en waarom er nooit over gesproken is binnen zijn gezin. Geholpen door een rouwtherapeute, gespecialiseerd op het gebied van gezinnen met een overleden kind, gaat hij op zoek naar antwoorden en probeert hij te ontdekken wat voor gevolgen het overlijden van zijn broertje heeft gehad op de rest van zijn leven.  

In deze intieme, persoonlijke documentaire is de kijker getuige van Devin’s onderzoek, dat gefilmd wordt door zijn liefdespartner Baue. Een onderzoek naar de effecten van het overlijden van Kyan in 1995. De effecten op hem, zijn relatie en het gezin waarin hij is opgegroeid. De kijker ziet hoe Devin nu in het leven staat en hoe hij omgaat met zijn relatie. Maar ook hoe het gezin is omgesprongen met het overlijden van Kyan, welke sporen het heeft nagelaten en hoe zijn dood de gezinsdynamiek heeft vormgegeven. 

Met deze documentaire willen we er zijn voor mensen die opgroeien – of opgegroeid zijn – in eenzelfde situatie als Devin.  

Veruit de meeste literatuur en documentaires die over dit onderwerp gemaakt zijn vertrekken vanuit het standpunt van de ouders. Aangetoond is dat dit rouwproces voor kinderen gecompliceerd is en er reële kansen bestaan dat dit verlies impact heeft op hun verdere leven. Een documentaire die dit blootlegt zou lotgenoten kunnen helpen dit bespreekbaar te maken en met zo’n situatie om te gaan.  

UPDATE Inmiddels zijn de draaidagen voorbij en hebben we een intens proces achter de rug waarin verborgen verhalen en emoties aan de oppervlakte kwamen drijven. Het grote publiek zal nog even moeten wachten tot ze het eindresultaat kunnen zien, maar de donateurs krijgen 15 september de gelegenheid om de documentaire te aanschouwen. Want dan zal KYAN zijn première beleven in de Verkadefabriek in Den Bosch.  

Wil je zelf een documentaire laten maken door ons? Dat kan! 

Klik hier voor meer informatie

Heb je vragen?

VUL JE GEGEVENS IN 

KvK: 66579252  

Tel: 073 2111 007

Mail: info@spekkoperfilms.nl