KYAN in Filmtheater Voorschoten!

News

Op maandag 17 februari en zondag 22 maart is ‘KYAN’ te zien in Filmtheater Voorschoten! Tickets zijn hier te verkrijgen.

Voor de voorstelling zal therapeute Monique Koel een inleiding geven en Devin Stuiver zal na de documentaire een terugblik geven wat dit proces voor hem heeft betekend en hoe het nu met hem gaat. Na afloop is er ruimte om na te praten onder het genot van een drankje.

De Film

In deze intieme, persoonlijke documentaire is de kijker getuige van Devin’s onderzoek, dat gefilmd wordt door zijn liefdespartner Baue. Een onderzoek, onder begeleiding van rouwtherapeut Monique Koel, naar de effecten van het overlijden van Kyan in 1995. De effecten op hem, zijn relatie en het gezin waarin hij is opgegroeid. De kijker ziet hoe Devin nu in het leven staat en hoe hij omgaat met zijn relatie. Maar ook hoe het gezin is omgesprongen met het overlijden van Kyan, welke sporen het heeft nagelaten en hoe zijn dood de gezinsdynamiek heeft vormgegeven.

Veruit de meeste literatuur en documentaires die over dit onderwerp gemaakt zijn vertrekken vanuit het standpunt van de ouders. Aangetoond is dat dit rouwproces voor kinderen gecompliceerd is en er reële kansen bestaan dat dit verlies impact heeft op hun verdere leven. Gedurende negen maanden is gefilmd en het resultaat is een intens en ook dynamisch proces waarin zowel Devin als zijn ouders, zusje en partner zich in al hun kwetsbaarheid laten zien.

 

TRAILER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s