Still uit teaser documentaire KYAN van Spekkoper Films

Spekkoper Films maakt documentaire!

News

Spekkoper Films maakt documentaire.

In de documentaire KYAN volgen we Devin Stuiver. Hij verloor zijn broertje Kyan toen hij 5 jaar oud was. Nu, 22 jaar later, vraagt Devin zich af wat er toentertijd gebeurd is en waarom er nooit over gesproken is binnen zijn gezin. Geholpen door een psycholoog en rouwdeskundige, gespecialiseerd op het gebied van gezinnen met een overleden kind, gaat hij op zoek naar antwoorden en probeert hij te ontdekken wat voor gevolgen dit op hem heeft gehad en nog steeds heeft.

Documentaire ‘Kyan’

In deze intieme, persoonlijke film is de kijker getuige van Devin’s onderzoek, dat gefilmd wordt door zijn liefdespartner Baue. Een onderzoek naar de effecten van het overlijden van Kyan in 1995. De effecten op hem, zijn relatie en het gezin waar hij uit komt. Met behulp van het commentaar van de professionals krijgt de kijker inzicht in processen die een rol spelen bij dit verlies en hoe deze zijn persoonlijkheid hebben beïnvloed. De kijker ziet hoe Devin nu in het leven staat en hoe hij omgaat met zijn relatie. Maar ook hoe het gezin waarin hij is opgegroeid omgaat met de dood van een gezinslid 22 jaar geleden en wat voor invloed het heeft op hun gezinsdynamiek.

Met deze documentaire willen ze er zijn voor mensen die opgroeien of zijn opgegroeid in dezelfde situatie als Devin. Veruit de meeste literatuur en films die over dit onderwerp gemaakt zijn, vertrekken vanuit het standpunt van de ouders. Aangetoond is dat dit rouwproces voor kinderen gecompliceerd is en er reële kansen bestaan dat dit verlies impact heeft op hun verdere leven. Een documentaire die dit blootlegt zou lotgenoten kunnen helpen dit bespreekbaar te maken en met deze situatie om te gaan.

Cinecrowd crowdfunding

Naast dat we zelf een investering doen, hebben we meerdere bedrijven bereid gevonden om ons te steunen. Voor het resterende bedrag starten we een crowdfunding bij Cinecrowd! Wij – en iedereen die bijdraagt aan de film en ons steunt op financiele of morele wijze – zijn vastbesloten een mooie, intieme, waardevolle film te maken en hopen dan ook heel erg dat jullie ons willen steunen zodat we dit project tot een goed einde kunnen brengen.

Documentaire maken?

Heb je een idee voor een documentaire of wil je documentaire inzetten voor je bedrijf? Bekijk hier de mogelijkheden en neem contact met ons op.

https://atomic-temporary-145392342.wpcomstaging.com/dit-doen-we/documentaire/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s